Laurens Ten Dam bij de ATB clinic

Op 6 november 2021 was het na twee jaar weer tijd voor een ATB clinic. Dit jaar was de speciale gast Laurens Ten Dam. Laurens is natuurlijk bekend vanuit het wielerpeleton en inmiddels heeft hij een succesvolle podcast en heeft zich gestort op het gravelrijden.

Voordat we op de fiets vertrokken heeft Jan van Keulen uit handen van KNWU-voorzitter district noord Rikus Bartol een gouden wiel uitgereikt gekregen. Dit vanwege Jan zijn inzet voor het fietsen in het noorden voor een periode van 25 jaar. Hij heeft in deze tijd een voorzittersrol bij de Gouden Pijl gehad, maar ook bij de stichting PWZ.

Vanuit de traditionele locatie bij de Watermolen Bels in Mander zijn we vertrokken in 3 groepen onder leiding van de voorrijders van de WTC Tubbergen.

Bij het zandgat werd onderling uitgemaakt wie het verste omhoog kon fietsen tegen de steile helling na een afdaling door het mulle zand.

Bij de sur-place ging het uiteindelijk in de finale tussen Jeff Vermeulen en Laurens Ten Dam. Laurens heeft met behulp van de VAR bezwaar ingediend, maar dit is niet toegekend.

De laatst klim de Lonsberg op is voor vele een slijtageslag die maar duurt en duurt. De voldoening is groot als boven de Jagermeister op je wacht.

Bij de Watermolen was een gelegenheid om te douchen en de fietsen af te spoelen. Na het schoonmaken van mens en machine was het tijd voor het stamppotbuffet en de prijsuitreiking.