PWZ Zuidenveldtour 2021

Op zaterdag 18 september wordt in Zuidoost Drenthe voor de 29e keer de bekende Zuidenveldtour gereden, een internationale wielerklassieker voor elite-renners en beloften.

Start en finish
Net als in voorgaande jaren vindt de start plaats in Dalen (Hoofdstraat), waar om 12 uur het vertreksein zal worden gegeven.

Om ca. kwart voor vier is er een eerste doorkomst aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. Daarna rijden de renners nog drie keer een korte omloop van bijna 18 km.

De finish wordt verwacht om half vijf, eveneens aan de Vaart Noordzijde in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan zo’n 200 km afgelegd.

Parcours
Het parcours heeft ten opzichte van 2019 enige wijzigingen ondergaan vanwege werkzaamheden aan de N34, de Hunebed Highway.

In de route zijn zes kasseienstroken opgenomen. Nieuw is dit jaar de Muur van Emmen, die na ruim 80 km beklommen gaat worden

Een ander karakteristiek deel van de route is de Limietweg, de door renners gevreesde klinkerweg langs de grens met Duitsland door het achterland tussen Emmer-Compascuum en Barger-Compascuum. Dit obstakel staat na ruim 90 km op het menu.

De verzorgingszone is na 107 km op de parkeerplaats nabij het fraaie natuurgebied Bargerveen.